top of page

Om Resurscentrum för litteratur

Sedan starten 2015 har Resurscentrum för litteratur arbetat för att underlätta författarskap, utgivning av litteratur och litteratursamverkan i Norrbotten. Genom att erbjuda rådgivning samt tillgång till fortbildning och nätverk ska verksamheten stötta författare, skribenter, förlag, litterära översättare och andra professionella kulturskapare inom litteraturområdet i länet. Ett särskilt fokusområde är Norrbottenslitteratur på nationella minoritetsspråk och urfolket samernas språk.

Hör gärna av dig om du har frågor om exempelvis finansiering, marknadsföring, samverkan, digital utgivning och egenutgivning eller om du har andra frågor eller idéer kopplat till litteraturområdet i Norrbotten.

Färgglada Book Ryggar
kajsa-lasning_edited.jpg

En verksamhetsledare för både dagens och framtidens litterära kulturskapare

I en litterär värld där storstadsperspektiven dominerar arbetar Kajsa Kero för den norrbottniska litteraturen. Kajsa är verksamhetsledare på Resurscentrum för litteratur. Här jobbar hon både för dagens kulturskapare och för framtidens.

Okänd

“Problemet med en bra bok är att du vill komma till slutet men du vill inte att boken ska ta slut ."

Mikael Niemi

Jag ville göra historien till en berättelse, just att gestalta gör att något väcks till liv.

Astrid Lindgren

“Det finns vänliga människor. Det finns böcker. Och så finns barnen, skulle det inte vara tillräcklig orsak till glädje?”
bottom of page