FINANSIERING RÅDGIVNING

Vi ger råd och stöd gällande finansieringsmöjligheter på litteraturområdet i Norrbotten. Rådgivningen riktar sig till författare, skribenter, förlag och andra aktörer på litteraturområdet i länet.  

Har du frågor kring  vilka finansieringsmöjligheter  som finns för exempelvis bokidéer, bokutgivning och bokarrangemang, så hör gärna av dig till Resurscentrum för litteratur.


Prenumerera på nyhetsbrev om litteraturfinansiering

Resurscentrum för litteratur har ett nyhetsbrev med information kring olika finansieringsmöjligheter för norrbottensförfattare och norrbottensförläggare. För att prenumerera på nyhetsbrevet fyll i e-post och namn nedan. Frågor och svar gällande Region Norrbottens kulturstöd

Region Norrbotten har olika former av kulturstöd som kan sökas av litteraturaktörer. För att underlätta för dig som funderar på att söka någon av dessa stödformer så har kultursekreterarna på Region Norrbotten och Resurscentrum för litteratur ställt samman ett frågor och svar-dokument för litteraturområdet.

De olika stöden söks i ansökningsportalen Kulturdatabasen och frågor besvaras av Region Norrbottens kultursekreterare (Resurscentrum för litteratur handlägger inga bidrag).