NORRBOTTENSLITTERATUR

Ett av målen för Resurscentrum för litteratur är att lyfta litteraturen som konstform i Norrbotten.  Som ett led i detta arbete lyfts månadens norrbottensbok upp på denna sida, samt nyutgiven norrbottenslitteratur i sammanställningen nedan. Syftet med detta är att visa på den bredd som finns i norrbottenslitteraturen och synliggöra författarskap i Norrbotten.

Saknar du någon titel i listan över nyutgiven norrbottenslitteratur nedan,  hör gärna av dig till Resurscentrum för litteratur.


Kaffe, kaka och kremering tack av Kerstin Nedergård

Månadens norrbottensbok - Kaffe, kaka och kremering tack! av Kerstin Nedergård (2017)

Astrid i Örebro har alltid drömt om att åka till Jukkasjärvi och besöka ishotellet där. När hon får besked av sin läkare att slutet närmar sig så ska det äntligen bli av – men det är bråttom!

Astrid kollar på nätet vilken ort (Lund) som kan ge henne det bästa priset för en begravning eftersom hon tänker ha en hejdundrande avslutning på sitt liv. Efter det tar hon kontakt med sina bästa vänner Tord och Axel – hon vill nämligen inte göra den sista resan ensam, ja resan genom Sverige alltså.

Starten ska ske i Kiruna och dit får var och en ta sig på egen hand. Axel håller på med poetry slam så han ser resan som en chans att dra in några kronor. Tord är (en mycket törstig) präst och ska förrätta begravningen, så han tänker att han kan passa på att förbereda sig under resan.

Astrid gör upp med biluthyrare Lundström i Kiruna om att han ska parkera den hyrda husbilen utanför ishotellet med riktning därifrån, eftersom hon inte är så bra på att backa. Och sedan kan deras roadtrip starta.
(Text om boken hämtad från Bibblo.se.)

Läs mer på förlagets sida: Bokvärket
Genre: Vuxenlitteratur

Arkiv månadens norrbottensbok

 


Nyheter norrbottenslitteratur  (utgiven 2017-2019)